Designed by Gud Themes Jimdo Templates

 

Seizoen 2020-2021

Tg. Winterberg/Feikes Huis

 

Alles naar de Hemel

 

Lunchvoorstelling Theater Bellevue

 

Tg. Winterberg is terug met poppentheater voor volwassenen! Na het gelauwerde Hysteria, Ellis Island en De Jazz Barones vertelt ze nu op lichtvoetige wijze het even absurde als pijnlijke maar actuele verhaal van 'Alles naar de Hemel' . En neemt u mee in een inventieve en fascinerende achtbaan van emoties, in een liefdevolle ode aan alle mensen die van hun kinderen houden. 

 

Een tragi-komische rollercoaster met poppen & acteurs, video & animatie, installaties & live muziek over de keuze voor het leven in zijn onvolmaakte vorm of de dood in kinderschoenen.

 

Een zwangere vrouw krijgt slecht nieuws. Het kindje dat in haar buik groeit heeft een onoverkomelijke afwijking en zal niet levensvatbaar zijn of zwaar gehandicapt ter wereld komen. Vanaf dat moment zakt ze samen met haar man keihard door de pluizige, roze wolk en starten ze de radeloze zoektocht naar het antwoord op één van de meest onmogelijke dilemma’s, in welke wereld is hun kind beter af: die van de levenden of die van de doden?

Samen met het publiek komen de aanstaande ouders in een “surrealistische tussenwereld” aan de rand van de hemel terecht. Een wereld, opmerkelijker dan zij ooit hadden kunnen bedenken. Geschept door de magische beelden, live muziek, stopmotion animaties en humorvolle poppen waar Tg. Winterberg bekend om staat. Het is in deze wonderlijke wereld dat de man en vrouw te rade gaan bij zichzelf; moeten wij ons kind laten leven of niet? Terwijl een parade van kafkaëske poppen personages hen ondersteunen of het vuur aan de schenen leggen. De perfectionistische priester die niet van mismaaktheid houdt, de buurvrouw met een leeg nest syndroom, de chromosomen-tellers die steeds op één plaatje teveel in hun memory-spel stuiten, het protesterende spiegelbeeld en hun ongeboren kindje dat zich afvraagt 'of ze het al weten'. Tot dat ze de uiteindelijke keuze maken, uit liefde.

 

  

credits

 

Concept, en  poppen: Marlyn Coetsier

Spel: Lennart Monaster Marlyn Coetsier 

Tekst: Heleen Verburg

Regie: Silvia Andringa

Vormgeving: Esmee Thomassen

compositie: Joeri de Graaf Nineyards audio

fotografie Rik Engelgeer

 

 

 

Informatie en Boekingen

 

Alles voor de Kunsten

Wilma Kuiten

Hemonylaan 24, 1074 BJ Amsterdam

 020 423 58 26

première 19 april 2020

In het voorjaar van 2019 heeft Tg. Winterberg te samen met Feikes Huis onderzoek gedaan in het Performance Technology Lab naar de diverse mogelijkheden van animatie en hoe deze te projecteren op een wand van poppen koppen, om ze zo tot leven te wekken. 2D, 3D, lijn animatie, stop motion animatie, real time video, video mapping.