Designed by Gud Themes Jimdo Templates

seizoen 2019/2020

Tg. Winterberg/Feikes Huis

 

Alles naar de Hemel

 

Lunchvoorstelling Theater Bellevue

 

Alles naar de Hemel is een intense maar even absurde en tragisch-komische beeldende voorstelling met poppen & acteurs, video & animatie, installaties & live muziek over de onvoorwaardelijke liefde voor je kind en hoe je op basis van die onvoorwaardelijke liefde een keuze voor je kind kan maken, ook al beukt zo’n keuze tegen elke vezel van je lijf .

 

In alles naar de Hemel krijgt een zwangere vrouw de testuitslag van haar ongeboren kind te horen.

Het kindje blijkt een serieuze afwijking te hebben en is niet levensvatbaar

of zal anders zwaar gehandicapt ter wereld komen. Op dat moment verdwijnt de wereld om haar heen. Alles, inclusief de tijd, staat stil.

 

De Vrouw wordt in tweeën gescheurd. De ene helft probeert te voelen hoe het is om te leven met een hulpbehoevend kind dat kwetsbaar is als glas. De andere denkt na over de dood als medicijn tegen de pijn van een, levenslange zware handicap. Beide vooruitzichten maken een ondraaglijke paniek los. Wat volgt is een onmogelijk zoektocht naar een antwoord op die verschrikkelijke en veel te grote vraag: moet ik mijn kind laten leven of niet.

Ze zakt keihard door haar roze wolk en komt in een vrije val waarbij ze land in het voorgeborchte. Een surrealistische tussenwereld vol gestorven baby's aan de rand van de hemel. Daar gaat ze te raden bij een engel, de baby's, en de Oermoeder voor het antwoord op die ene onmogelijke, veel te grote vraag.

In welke wereld is haar kind beter af: die van de levende of die van de doden? Een duivels dilemma.

 

credits

 

Concept, en  poppen: Marlyn Coetsier

Spel: Lennart Monaster Marlyn Coetsier en Lindy Zimmer

Tekst: Heleen Verburg

Regie: Silvia Andringa

Vormgeving: Esmee Thomassen

compositie: Joeri de Graaf

fotografie Rik Engelgeer

 

 

 

Informatie en Boekingen

 

Alles voor de Kunsten

Wilma Kuiten

Hemonylaan 24, 1074 BJ Amsterdam

 020 423 58 26

première 19 april 2020

In het voorjaar van 2019 heeft Tg. Winterberg te samen met Feikes Huis onderzoek gedaan in het Performance Technology Lab naar de diverse mogelijkheden van animatie en hoe deze te projecteren op een wand van poppen koppen, om ze zo tot leven te wekken. 2D, 3D, lijn animatie, stop motion animatie, real time video, video mapping.