Designed by Gud Themes Jimdo Templates
© Stef Nagel
© Stef Nagel
© Stef Nagel

De Jazzbarones is een groovy muziektheatervoorstelling over de liefde tussen jazzicoon Thelonious Monk en de steenrijke Pannonica de Koenigswarter Rothschild. Na het horen van de plaat 'Round About Midnight ', geeft zij haar luxe leven op en stort zij zich in het nachtelijke New York van de jaren ‘50. Een stad die bol stond van de creatieve energie en waar een nieuwe generatie zich los probeerde te maken van hun verleden en een nieuwe stem gaf aan de toekomst.

 

De Jazzbarones een ode aan deze excentrieke dame en haar enorme liefde voor jazzmuziek en Thelonious Monk. 

 

Drie katten, een vlinder, een krokodil en een hysterische eekhoorn laten dit historische verhaal tot leven komen in een nauwkeurig samengestelde jazzcompositie.


De Jazzbarones ging op 15 november 2013 in Theater Bellevue in première.

 

 

Credits

 


Regie: Marcel Sijm

Tekst: Rik van den Bos

Spel: Meike van den Akker en Werner Kolf

Vormgeving: Marlies Schot

Compositie: Jasper le Clercq

Poppen: Meike van den Akker

Musici: Andreas Suntrop, Dirk Peter Kölsch en Jasper le Clercq

Fotografie: Stef Nagel

Teaser: Ilja Lammers

Flyerontwerp: O.K. Parking

Productieleiding: Bjorn Jansen

Producent: STIP theaterproducties

Marketing & publiciteit: Yara van der Putte 

Met dank aan: Anne DronkersRecensies


 

Het Parool (15-11-2014): De vondsten waarmee de makers hun verhaal vertellen zijn inventief. De vertelstijl is grillig, maar tegelijk draagt die onvoorspelbaarheid bij aan de sprookjesachtige sfeer. De Jazzbarones is intiem muziektheater dat voor negentig minuten een zacht spotlicht zet op een turbulent leven.

 

Jazzflits (02-12-2013): De Jazzbarones is een sterk associatieve productie, wiens weinig realistische figuren de fanatasie van de kijker prikkelen.

 

Cultuurshock (16-03-2014): De Jazzbarones is razend interessant muziektheater dat in beeld en klank uitdrukt hoe grillig, losrukkend en aantrekkelijk de zoektocht naar vriendschap en vrijheid is.

© Stef Nagel
© Stef Nagel
© Stef Nagel

© Stef Nagel