Designed by Gud Themes Jimdo Templates
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper

Maarten is een doodgewone jongen. Hij woont met zijn vader, moeder en babyzusje in een houten huisje met scheve muren en zand op de vloer. Er zijn geen deuren, maar wel één rond raampje, helemaal bovenin het huis. 

 

Vader zit aan de keukentafel, tot zijn middel ingegraven in een berg zand. Hij komt nooit van zijn plek en drinkt tevreden zijn koffie. Uit een van de keukenkastjes komt een vreemd getjilp en gepiep. Het is zijn babyzusje. Maarten mag haar nooit zien. 'Je ziet haar wel als ze groot is', zeggen zijn ouders. In een vogelkooi boven het aanrecht wonen twee stokoude, klagende meeuwen. Soms vertellen ze verhalen van vroeger en beginnen hun ogen te glimmen. Maar dan gooit vader een doek over de kooi en zwijgen ze weer.

 

Maarten heeft de laatste tijd vreemde vlinders in zijn buik. Wat hebben die oude meeuwen toch te zeggen? En wat deed die veer laatst in zijn bed toen hij ’s morgens wakker werd..?

 

Maarten de Meeuw is een voorstelling over de durf om je nek uit te steken, je vleugels uit te slaan en te vliegen. Een surrealistisch sprookje met poppen en objecten voor iedereen van 5 tot 105.

 

Maarten de Meeuw is een coproductie van Tg Winterberg en De Toneelmakerij.

 

Maarten de Meeuw ging zaterdag 27 februari in Jeugdtheater De Krakeling in première en is nu in het hele land te zien. Tijdens de voorjaarsvakantie in Jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam, het Grande Theatre in Groningen en het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuid-Oost. Daarna tot en met april nog te zien in Haarlem, Utrecht, Nijmegen, Zaandam, Leeuwarden en Amsterdam.

 

Voor het volledige speeloverzicht en het bestellen van toegangskaarten, klik hier.

 

 

Credits

 

 

Regie & tekst: Daniël van Klaveren

Poppen & objecten: Tg. Winterberg

Spel: Roel Adam, Marlyn Coetsier, Sander Plukaard

Decor & kostuum: Esmée Thomassen

Dramaturgie: Paulien Geerlings

Lichtontwerp: Wilfred Loopstra

Muziek: Jorg Schellekens i.s.m. George Dhauw

Regieassistent: Noufri Bachdim

 

 

 

Informatie en boekingen

 

 

Stip Theaterproducties, Els Hazenbos,

T: 020 6230623, E: els@stipproducties.nl 

Recensies

 

"Van Klaverens regie kent steeds een fijne balans tussen poëzie en humor"

Parool feb 2016 **** Sander Janssens

 

"Maarten de meeuw is een mooi poëtisch sprookje over buiten de veilige kaders durven stappen en het belang van dromen." Parool feb 2016 **** Sander Janssens

 

"Een ontroerende surrealistische sprookjesmetafoor voor zelf op onderzoek uitgaan en niet vast blijven zitten in de routines of de angsten van je ouders." Theaterjournaal feb 2016**** Brechtje Zwaneveld

 

"Marlyn Coetsier levert een meesterlijke multitaskprestatie als moeder van Maarten

en bespeelster van het brommende meeuwenduo in de kooi. De oude, grijze, geplukte vogels krijgen van haar hun eigen stem en hun eigen dynamiek" Theaterjournaal feb 2016**** Brechtje Zwaneveld

 

Recensie Theaterkrant
Maarten de meeuw (5+) - Theaterkrant- fe
Adobe Acrobat document 936.1 KB
Recensie Parool
Parool feb 2016 -Sander Janssens- Maarte
Adobe Acrobat document 204.8 KB
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper