Designed by Gud Themes Jimdo Templates

Meneertje Meer winnaar van de Zilveren Krekel 2018!

 

De jeugdtheatervoorstelling Meneertje Meer van Tg. Winterberg en STIP theaterproducties heeft een Zilveren Krekel gewonnen voor “meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie” 2018. Een vakjury nomineert de beste jeugdtheatervoorstellingen van dat theaterseizoen. Tijdens het Nederlands Theaterfestival (6 -16 september) wordt deze prijs wordt uitgereikt en maakt één van de Zilveren Krekel winnaars kans op  de Gouden Krekel.

 

Juryrapport

De Jury schreef over de voorstelling:

“Meneertje Meer is een verbluffend beeldende voorstelling die virtuoos speelt met diepte en perspectief. Mark Haayema schreef de tekst en hij bedient samen met Marlyn Coetsier op onnavolgbare wijze de poppen. Het poppenspel is energiek, vol vaart, humor en knappe (komische) timing. Marlies Schot maakte een inventief decor waarin een meer zomaar een zee wordt, een racebaan uit het niets tevoorschijn komt. Job Raaijmakers regisseert het als een muziekstuk, met snelle passages van gekte en momenten van verstilling. Meneertje Meer is een razend knappe voorstelling voor 3+ waarin de allerkleinsten maar ook iets oudere kinderen hun eigen gedrag subtiel gespiegeld zien. Om over ons volwassenen maar helemaal te zwijgen.”

Link

Omdat meer niet altijd meer is

 

Meneertje wil ook.

Meneertje wil meer.

Meneertje wil alles,

elke keer weer.

 

Meneertje Meer gaat over een Meneertje dat steeds meer wil en steeds meer neemt. Hij maakt uiteindelijk zelfs meer Meneertjes van zichzelf. Maar die Meneertjes willen ook meer en meer. De wereld raakt overspoeld door Meneertjes. Dan wil Meneertje Meer niets meer.

Een beeldende en vrolijke voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar over alles willen hebben en meer dan dat. Totdat blijkt dat teveel echt bestaat.

 

Bij de voorstelling verschijnt het gelijknamige boek Meneertje Meer, dat geschreven is door Mark Haayema en geïllustreerd door Job van Gelder. Het eerste exemplaar werd op 19 november 2016 officieel uitgereikt. Het boek is na iedere voorstelling te koop.

 

Meneertje Meer ging op zondag 1 oktober 2017 in première in het Zaantheater en speelt tot december 2017 in heel het land. Voor een overzicht van alle speeldata, klik hier.

 

 

Credits

 

 

Concept & idee: Tg. Winterberg

Regie: Job Raaijmakers

Tekst boek: Mark Haayema

Spel: Mark Haayema, Marlyn Coetsier, Rubin van Gent

poppen: Marlyn Coetsier, Marlieke Schoorl, Mieke van der Hulst, Ria Kramer

Decor & kostuum: Marlies Schot

Assistent: Aida de Jong

Productie: Kim Eldering

Muziek: Joeri de Graaf & Nine Yards audio

Lichtontwerp: Maarten Verheggen

Techniek: Joram van Vliet

Uitvoering decor: Brinkman Decor

Scene fotografie: kamerich & Budwilowtz/EYES2

 

Flyerbeeld & illustraties boek: Job van Gelder

Flyerontwerp: Studio VDS

Producent: STIP Theaterproducties 

 

 

Informatie en boekingen

 

 

Stip Theaterproducties, Els Hazenbos,

T: 020 6230623, E: els@stipproducties.nl

 

 

Recensies

 

 

De Theaterkrant over Sterrenwachter: De grote inventiviteit van de poppen en de kleine en grote tructjes waarmee coetsier de kinderen meeneemt in een laagdrempelige wereld vol verwondering en vrolijkheid doen de rest.

 

De Volkskrant over In de Maneschijn: Een fijne voorstelling met een feest aan oogstrelende beelden en toveranimaties.

 

De Theaterkrant over In de Maneschijn: De voorstelling is lieflijk en geruststellend. De toeschouwers worden met een dik donzen dekbed toegedekt.