Designed by Gud Themes Jimdo Templates

seizoen 2019/2020

Tg. Winterberg/Feikes Huis- Alles naar de Hemel

Lunchvoorstelling Theater Bellevue

 

Stel, aan de rand van de hemel is een plek waar alle vroeggestorven kinderen zorgeloos spelen tot in de eeuwigheid. Volgens de katholieke kerk bestond zo’n plek: het Voorgeborchte. Maar in 2007 werd deze plots afgeschaft. Nu moeten al die miljoenen kinderzieltjes verhuizen. Waar naar toe? De Hemel?

 

Tg. Winterberg vertelt op lichtvoetige wijze het even absurde als actuele verhaal van Saar, een moeder die met haar geaborteerde gehandicapte kind meeging naar het Voorgeborchte om het afscheid uit te stellen. Eeuwenlang verzorgt ze er alle kinderen met onuitputtelijke moederliefde. Maar nu het Voorgeborchte sluit, is Saar overbodig en moet ze terug naar aarde. Opnieuw staat ze voor díe keuze: neemt ze haar gehandicapte kind mee en laat ze het het leven leiden dat ze eerder niet wenste? Of neemt ze nu voorgoed afscheid, hopende dat het in de Hemel beter af is?

 

Alles naar de Hemel verbeeld met honderden poppen de exodus van een bizarre, overbevolkte kindercrèche en de kafkaëske confrontatie met het meest onmogelijke dilemma.

 

Concept, en  poppen: Marlyn Coetsier

Spel: Lennart Monaster Marlyn Coetsier en Lindy Zimmer

Tekst: Tjeerd Posthuma

Regie: Silvia Andringa

Vormgeving: Esmee Thomassen

compositie: Joeri de Graaf

première 19 april 2020